:: ::

 
 
 

 

                             Ήθη και Έθιμα των Καλάσα

 

Εκδόθηκε το βιβλίο που εξιστορεί τις εορτές, τα χρηστά ήθη και τα έθιμα των Καλάσα, των πιστών στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι τεκμηριωμένο από 300 συμβολικές επισημάνσεις μέσω του Αρχαίου Ελληνικού Λόγου, ενώ στις 154 έγχρωμες φωτογραφίες του βιβλίου αποτυπώνεται η λατρεία της ζωής τους.

Η προφορική παράδοση των Καλάσα περιγράφεται από τον Γενικό Γραμματέα της Εταιρείας Προστασίας του Καλασικού Πολιτισμού, τον Ύαντα Βαζίκ, στην καθηγήτρια Ευσταθία Καραμπάτσου.

Ο Ύας Βαζίκ κατάγεται από τον βασιλικό οίκο των Καλάσα που έχει για ιδρυτή του(όπως οι ίδιοι αναφέρουν) τον Σέλευκο, τον στρατηγό του Μεγάλου Αλέξανδρου. Είναι η πρώτη φορά που ένας Καλάσα παρουσιάζει τις πανάρχαιες Ελληνικές Εορτές και Τελετές, και επίσης είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται εκτενέστερα στην καθομιλουμένη Ελληνική Γλώσσα.

Τα κείμενα συνοδεύουν 300 ενδεικτικές αρχαίες Ελληνικές σημειώσεις και 154 έγχρωμες εικόνες, για να καταστεί με σαφήνεια αντιληπτό ότι οι Καλάσα διατηρούν γνήσιες και αμιγείς Ελληνικές παραδόσεις.

Κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί διάφορες επιφυλάξεις για την εγκυρότητα των μαρτυριών των Καλάσα και αδόκιμα αμφισβητούν την σπουδαιότητα της Ελληνικής καταγωγής τους, όπως και το συγκλονιστικό γεγονός της ιστορικής θρησκευτικής υπάρξεώς τους.

Οι Καλάσα διαθέτουν το απαράμιλλο εκείνο ψυχικό σθένος για να επιβιώνουν με υπερηφάνεια στις πλέον αντίξοες συνθήκες, που άλλους απόγονους Ελλήνων δυστυχώς κατέβαλαν. Οι Καλάσα δεν δίστασαν να αυτοθυσιαστούν για τα Ελληνικά τους ήθη και έθιμα και για την τιμή της Φυλής που είναι συνώνυμο της θρησκευτικής τους Πίστεως, συναριθμούμενοι έτσι για τον αξιοθαύμαστο ηρωισμό τους στους μάρτυρες του Ελληνικού Γένους.

Στις Καλασικές κοιλάδες της μεθορίου Πακιστάν-Αφγανιστάν το μυσταγωγικό κλίμα της αρχαίας Ελληνικής εποχής, των παραδόσεων και των τελετών, είναι πράγματι ίδιο και απαράλλαχτο με το σημερινό!

Οι Καλάσα σύμφωνα με τους Ελληνικούς σκοπούς και τα αρχαία Ελληνικά βήματα σύρουν τον χορό στο ξάγναντο του μεγαλόπρεπου Ινδικού Καυκάσου, και αποτελούν σύγχρονη αντιπροσωπευτική-ζωντανή μαρτυρία στην σφαίρα της ιστορίας, καθώς και μια φυσική συνέπεια-συνέχεια του μύθου του Μεγάλου Αλέξανδρου.

Εκδόσεις ΤΑΔΕ ΕΦΗ

210-3305168 και  210-7246816

Στην Αθήνα και τον Πειραιά κυκλοφορεί σε κεντρικά βιβλιοπωλεία, ενώ στην επαρχία σε περίπτερα και πάγκους εφημεριδοπωλών.

1η Λήγοντος μηνός Εκατομβαιώνος, έτους 2782 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

Υπενθύμιση από την Σύνταξη:

Οιοσδήποτε παράγει εργασία υπέρ του Ελληνικού Πολιτισμού(βιβλία, πίνακες ζωγραφικής, μουσική, αγάλματα, κοσμήματα, αρχιτεκτονική, τεχνολογία, ενδυμασία, αρώματα κλπ), μπορεί να διαφημίζεται δωρεάν στην ιστοσελίδα μας. 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα